Jer brinemo o ljubimcima...

Najčešće postavljena pitanja

Odgovor:

udomite.me je grupa mladih ljudi vodjenih idejom da pomogne ugroženim i napuštenim životinjama, da neželjenim i odbačenim ljubimcima obezbijedi topli dom i da posreduje u kreiranju perfect match-a izmedju krznenih drugara i njihovih budućih vlasnika.

Odgovor:

Cjelokupan projekat je osmišljen da bude jednostavan za upotrebu kako onima koji žele da pronadju idealnog ljubimca za sebe, tako i korisnicima koji ljubimce nude za udomljavanje.

Registracijom i prijavom na svoj profil, u mogućnosti ste da postavite oglas za maksimum 3 ljubimca (ukoliko ste registrovani kao korisnik), odnosno više ljubimaca (ukoliko ste registrovani kao azil).

Platforma nudi jednostavnu pretragu ljubimaca prema usko definisanim filterima (pretraga po rasi, mjestu gdje se ljubimac nalazi, kao i starosti), čime se izlazi u susret želji korisnika da na jednostavan i brz način pronadje željenog ljubimca.

Odgovor:

Da biste postavili oglas, prvo je potrebno izvrsiti registraciju.

Registracija je jednostavna. Postoji opcija registrovanja naloga kao azil, što omogućava postavljanje više ljubimaca, kao i mogućnost podrške, dok opcija registrovanja naloga kao korisnik dozvoljava postavljanje maksimum 3 ljubimca.

Prilikom registrovanja dobićete e-mail koji morate potvrditi i njime se Vaš nalog aktivira i nakon toga imate pristup opcijama dodavanja ljubimaca.

Veoma je važno da podaci koje unesete budu ispravni kao i da fotografije koje dodate budu dobrog kvaliteta i da na njima ljubimac bude što vjerodostojniji i naravno, što sladji. Time se povećavaju šanse da njegovo udomljavanje bude uspješno.

Odgovor:

Prilikom postavljanja oglasa za udomljavanje, bitno je da sve podatke vezane za životinju unesete ispravno, da fotografije koje odaberete budu što kvalitetnije i da na njima Vaš ljubimac bude jasan i predstavljen onako kako zaista izgleda, jer na taj način pomažete da se što prije dopadne svom budućem vlasniku. Ukoliko su fotografije mutne ili se na njima ne vidi ljubimac u svom punom sjaju, umanjujete mu šansu da se dopadne onima koji su u potrazi za svojim četvoronožnim prijateljem.
Takodje, odvojite i par minuta i navedite par rečenica o ljubimcu u polju Priča, napišite u njegovo ime njegove najljepše karakteristike i ono zbog čega će ga budući vlasnici sigurno zavoljeti. 

Odgovor:

U ovom slučaju, ukoliko je situacija sa ljubimcem takva da je ili pronadjen na ulici, a nema gdje da ostane nekoliko dana, ili je eventualno povrijedjen pa mu je pomoć prijeko potrebna, navedite to u opisu oglasa kao dodatnu stavku, te će se prilikom verifikacije oglasa voditi računa da ovaj oglas dobije prioritet prilikom postavljanja na stranicu.

Odgovor:

Nakon što ste pronašli njuškicu koja Vam savršeno odgovara da postane Vaš novi najbolji prijatelj, u sklopu profila ljubimca pronaći ćete ime i broj telefona korisnika ili azila koji je oglas objavio. Stupanjem u kontakt, dogovarate se dalje o detaljima preuzimanja ljubimca, kao i o eventualnim dodatnim informacijama.

Odgovor:

Registracija je krajnje jednostavna. Popunjavanjem nekoliko polja sa osnovim podacima postajete korisnih usluga koje nudi platforma udomite.me. Na mail adresu koju ste unijeli će Vam stići e-mail potvrde da je registracija uspješno obavljenja i isti samo morate potvrditi.

Nakon toga, pristup svim našim uslugama je dostupan. 

Odgovor:

Registracija u slučaju da se radi o azilu takodje podrazumijeva popunjavanje nekoliko polja u kojima stoji kotakt osobe koja zastupa azil, ali i link ka facebook profilu Vašeg azila, koji će stajati u opisu oglasa ljubimca.

Registracija je jednostavna, zahtijeva svega par minuta, nakon čega potvrdjujete  mail koji Vam šaljemo kao potvrdu da je registracija uspješno izvršena. Uspješnom registracijom dobijate opciju za dodavanje ljubimaca koji su spremni da dobiju svoj novi dom. Nakon registracije, neko iz našeg tima će Vas kontaktirati da potvrdi postojanje azila, odobri profil i ponudi eventualnu pomoć pri objavi većeg broja oglasa.

Odgovor:

Svaki azil posluje po svom pravilniku, tako da kriterujumi koji moraju biti zadovoljeni zavise i ugovaraju se na licu mjesta. Ali, većina njih ima zajedničke zahtjeve.

Da bi potencijalni udomitelj mogao da udomi psa iz azila, mora prije svega biti punoljetan ili doći uz pratnju starije punoljetne osobe. Što se tiče uslova, ukoliko udomitelj planira da drži psa u dvorištu, mora imati uslove koji su predviđeni Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja, kao i opštinskim odlukama o držanju kućnih ljubimaca, što znači da pas mora imati kućicu koja će mu pružiti zaštitu od vremenskih nepogoda (kiše, sunca i sl.). Ukoliko planira da drži psa na lancu onda to mora biti humani lanac (minimum 5 metara) ili sajla kako bi pas imao veći prostor za kretanje. Osim toga, potencijalni udomitelj može da se odluči i za boks, koji mora biti urađen tako da pas osim slobodnog prostora u boksu mora imati i kućicu gdje može da se skloni.


Uslove za držanje psa na licu mjesta procjenjuje radnik azila koji obilazi potencijalne udomitelje. Ukoliko su uslovi prihvatljivi i u skladu sa Zakonom o zaštiti dobrobiti životinja, pas se udomljava.

Odgovor:

Uslovi koje je neophodno ispuniti kada kontaktirate pojedinca koji je oglasio ljubimca na udomljavanje su individualni i zavise od vašeg medjusobnog dogovora.

Jedan od opštih uslova je da potencijalni udomitelj mora prije svega biti punoljetan ili doći uz pratnju starije punoljetne osobe. Ukoliko je planirano da se ljubimac drži u dvorištu, poželjno je da ima kućicu koja će mu pružiti zaštitu od vremenskih nepogoda (kiše, sunca i sl.). Ukoliko se planira držanje ljubimca na lancu onda to mora biti humani lanac (minimum 5 metara) ili sajla kako bi imao veći prostor za kretanje.

Jedan od svakako najvećih uslova je ljubav prema životinjama, kao i savjesna odluka da se od trenutka udomljavanja obavezujete na dugoročno prijateljstvo i brigu, njegu i zaštitu koju ćete pružati svom novom prijatelju.